<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-PBPLZ32" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>

12 februari, 2024 | Speciella satsningar

Vår vd Anna Wetterbom tar över som ordförande hos Forskning & Framsteg

Anna Wetterbom tar i februari över ordförandeklubban efter Agneta Bladh som har lett Forskning & Framstegs styrelse under de senaste åren.

Foto: Tobias Björkgren

– Eftersom jag har läst Forskning & Framsteg sedan jag var liten var det såklart väldigt roligt att få frågan om att bli styrelseordförande. Det är en tuff tid nu med ett ökande kunskapsförakt i samhället och vikande siffror för många tidskrifter, men det gör mig snarare ännu mer taggad på att kavla upp ärmarna och börja jobba. Styrelsen och redaktionen är mycket kunniga och skickliga på sitt jobb så jag är full av tillförsikt!

 

Säger Anna Wetterbom, vd Ragnar Söderbergs stiftelse.

 

– Att Anna avsätter tid för att arbeta med Forskning & Framsteg är ett av flera sätt för oss som stiftelse att bidra till forskarsamhället. Vi hoppas att hennes kunskap och nätverk ska vara till nytta för Forskning & Framsteg och att hon samtidigt får med sig kloka lärdomar tillbaka till vår egen verksamhet.

 

Säger Jenny Parnesten, styrelseordförande Ragnar Söderbergs stiftelse.

 

Stiftelsen har tidigare stöttat andra aktiviteter kring forskningskommunikation, däribland Forum för forskningskommunikation, och det stödet avvecklas nu.

Forskning & Framsteg är en fristående tidskrift för vetenskapsjournalistik och populärvetenskap. Som papperstidning och pdf kommer tidskriften ut med tio nummer per år och på fof.se  publiceras dagligen nyheter, debatt och fördjupande reportage. Tidskriften ges ut utan vinstsyfte av Stiftelsen Forskning & Framsteg.

Nyheter och artiklar

Fler nyheter