<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-PBPLZ32" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>

22 juni, 2021 | Rättsvetenskap

Anna Wetterbom, ny VD

Annas tvärvetenskapliga överblick av forskningslandskapet och breda kontaktnät bottnar i ett gediget arbete både som och för forskare. Efter civilingenjörsexamen och avlagd doktorsexamen i bioinformatik vid Uppsala universitet har hon navigerat i forskningslandskapet som post doc på SciLifeLab, forskningssekreterare på Vetenskapsrådet och sakkunnig på Utbildningsdepartementet.

 

Närmast kommer Wetterbom från Sveriges unga akademi. Där har hon som vd (sedan 2017) etablerat akademin som en viktig plattform för samarbete mellan yngre framstående forskare och som en vass röst i samhällsdebatten.

 

– Annas djupa kunskap och erfarenhet om unga forskare, hennes egna meriter från forskningsvärlden samt hennes person gör att hon är som klippt och skuren för att leda Ragnar Söderbergs stiftelse vidare. Vi är mycket förväntansfulla och glada, säger Jenny Parnesten, styrelseordförande.

 

– Jag har följt stiftelsen lite på håll under flera år och varit imponerad av de satsningar man gjort på forskning av riktigt hög kvalitet – och särskilt på yngre. Det känns därför väldigt spännande att nu få förtroendet att vidareutveckla den verksamheten tillsammans med styrelsen, säger Anna Wetterbom.

 

Anna Wetterbom efterträder Kjell Blückert som under det senaste decenniet lett stiftelsens strategiska arbete mot att bli en betydelsefull aktör i finansieringen av unga forskare.

Nyheter och artiklar

Fler nyheter